Pilgrimssegling 9 -12 juni

Den 9-11 juni 2017 genomför projektet S:t Olof Waterway en första testsegling på rutten Nagu-Kökar-Sottunga-Lemböte-Jomala, se kartan ovan.

Projektet har som mål att åter ta i bruk den medeltida pilgrimsleden mellan Åbo och Trondheim. Eftersom en del av leden går över vatten, önskar vi (som ett alternativ till färjor) få igång trafik på tidtabell med traditionella segelfartyg, vår och höst. Denna första segling är ett test och en del av marknadsföringen av leden, som är under uppbyggnad.

Vi välkomnar intresseanmälningar från dig som är journalist och från projektets medlemmar, för att verkligen förstå vad det är som vi kommer att erbjuda. Vi önskar unga och gamla, kvinnor och män, finländare, ålänningar, svenskar och européer, viga och funktionshindrade, sjövana och sjöovana, enkla och krångliga matvanor, motionär, vandrare eller ”sann” pilgrim.

Fartygen är galeasen Albanus samt storbåtarna Tjutt-Tjutt och Cajsa. Samtliga fartyg förs av erfarna befäl och har all säkerhetsutrustning och alla tillstånd. På galeasen sover man ombord, på storbåtarna sover man i land. Vi kommer att bilda skeppslag som turas om att segla fartygen och att sköta mat och ordning ombord och i land.

Då projektledningen har godkänt din ansökan står projektet för samtliga kostnader från det att du går ombord i Nagu kvällen den 8 juni tills vi är framme vid Jomala kyrka den 12 juni.

Vi emotser din anmälan så snart som möjligt, dock senast den sista mars, till Christian Pleijel, Föreningen Franciskus på Kökar rf, Karlby, AX-227 30 Kökar, eller på e-post